Входни врати – материали на изработка

Една наистина добра външна врата трябва да е стилна и изтънчена. Нещо повече външните врати е необходимо да Ви доставят чувство на сигурност и неприкосновеност. И накрая, но не на последно място най-качествените входни врати ще намалят разходите Ви за сметки. В случай, че осигуряват добра изолация. Необходимо е да сте добре информирани и да проучите всички възможности за входните врати.

За изработката на врати може да се използва многообразие от материали. Най-качествените и търсени външни врати често са изработени от няколко главни материала: фибростъкло, стомана/метал или дърво.

Стоманени външни врати

Близо петдесет процента от външните врати са от стомана и затова металната врата е сред най-оптималните опции. Стоманата е достъпна, издръжлива и осигурява отлична изолация. Освен това, висококачествената стомана позволява да се боядисва. Макар, че тя не притежава здравината, притежавана от фибростъклото и е по-предразположена към окисляване (ръждясване), то редовната и правилна поддръжка ще удължи живота й и ще го направи един от най-предпочитаните материали при избор на входна врата.

цветна метална входна врата

Входни врати от дърво

Това е класически материал за изработка на врати. Почти всички други материали имитират дърво, за да могат да добият висока елегантност. Тези врати са лесни за персонализация, поради голямото многообразие от дървесина, от която да изберете. Врати от този материал могат да бъдат безпроблемно боядисани или да им се постави различно покритие, което го прави подходящ за хора желаещи да проявят креативност. Помнете, че дървото е с по-малка устойчивост на атмосферни условия от стоманата и фибростъклото. Освен това то изисква регулярна грижа, за да се поддържа добрата й визия. Дървесината от друга страна е лесна за ремонт.

дървена входна врата

Външни врати от фибростъкло

Тяхната цена не е висока. Тези врати притежават здравината на стоманата, не се напукват, гният или заразяват с насекоми. Освен това те имат красиво покритие, въпреки че би могло да се напука при висок натиск. Евтината цена заедно с практическата му стойност го определят като един от желаните материали за изработка на врати.