Съвети при пазаруване на входни врати

Откъде да започнете

Дошъл е момента да смените входната врата, дали ще посетите шоурум или онлайн ще направите поръчката, първо е хубаво да проверите за наличността. Кои входни врати се поддържат и кои са с поръчка. С този подход ще улесните избора си, а и ще си спестите от времето. Големите фирми, които предлагат врати имат сайтове, а в тях има предстaвени каталози с моделите, които разполагат, също от какъв материал са изработени. Ще разгледате на спокойствие и ще добиете представа коя врата ще бъде подходяща за Вашия дом, както и най-добрата цена подходяща за определения бюджет.

Качествени характеристики на входната врата

Енергийната ефективност

Този конкретен показател, зависи от материала на изработка на вратата, както и от вложената изолация в крилото. Преценете правилно, тези характеристики при входната врата, за да отговарят на Вашите изисквания. Ако живеете в район, където е доста люта зимата, е необходимо да имате предвид, че вратата трябва да има отличен изолатор като фибростъкло, стомана, имащи в сърцевината си полистирен или минерална вата. Тяхната изолация е фактологично по-добра, отколкото може да има една алуминиева или дървена врата.

Входна врата на къща през зимата

Външните врати, които избирате трябва да бъдат тествани, както и сертифицирани с енергийно ефективни сърцевини и плътно прилепнали рамки.

Ако искате да монтирате врата със стъкло, то ще е необходимо задължително да намерите с двойно или тройно изолационно стъкло. Вратата по този начин ще намали преноса на топлина, както и ще ви спести средства в дългосрочен план, намалявайки разходите на домакинството.

Размерите

Най-накрая вече сте предприели дългоочакваната смяна на амортизираната си входна врата, то трябва да намерите нова врата със същите размери. По този начин ще можете да я смените, дори сами и доста бързо. В противен случай ще е необходимо да потърсите професионална помощ, ако новата е с по-големи размери и се налага къртене, дооформяне на отвор.

Фирмите, предлагащи врати доста често предлагат демонтаж и монтаж. Желателно е преди поръчка да бъдете посетени от професионалист, за вземане на точни размери както и да се потвърди отварянето на вратата, защото това е доста важна стъпка. Всеки има различни представи за лява и дясна врата, например. По този начин ще си спестите доста проблеми и неприятни ситуации.

Обкова

Безопасността на Вашия дом се гарантира от монтирането на качествена брава на вратата, по този начин може да се предпазите до някаква степен от взлом. Ако вратата ще бъде подложена на външни атмосферни условия, то тя трябва да има UV защита.

Ето, на какво да заложите

  • стабилно крило с вграден метал;
  • бронировъчни капачки, които предпазват патрона;
  • скрити вътрешни резета;
  • повече независими ключалки;
  • аларма поставена допълнително към вратата.