Защо да изберем врати от HDF?

Една подробност, която остава понякога незабелязана, е от какво са изработени всички интериорни врати. HDF плоскостите са изработени от естествени дървесни частици пресовани на много висока температура и слепени със смоли и лакове. Тяхната функция е да направят вратите здрави и надеждни. HDF материалът е изключително гладък и позволява лесно и правилно поставяне на фурнира, така че вратата да има напълно завършен и красив вид. Вратите, изработени от този материал се доближават до тези, които са изработени от дърво и дори са пълен техен аналог. Модерният и завършен дизайн на тези врати говори за стил, класа и подход.

Вратите са необходимост. Разход, който трябва да направите, за да добие завършен вид Вашият дом. Те имат функцията да отделят стаите една от друга с цел изолиране на шум, температура, да създадат нужната уединеност. Но преди да пристъпите към покупката на вътрешни врати е добре да се запознаете с някои особености на тези врати.

Врати от ХДФ материал – устройство и предимства

плоскости от хдф материл за изработка на интериорни врати

В следващите няколко реда ще се опитаме да бъдем максимално конкретни, за да Ви бъдем полезни при избора на врати. Вратите от HDF предлагат тежест и усещане от масивно дърво, със съчетание на изработка и дълготрайна красота. Материалите, от които са изработени са изключително здрави и надеждни и позволяват монтирането им дори и в мокри помещения – като бани, тоалетни, килери. Това означава, HDF материалът е влаго и водоустойчив.

Избор на фурнир

Остава единствено да изберем правилно и фурнира на вратата, за да сме сигурни, че следващите няколко години няма да мислим за смяна на интериорните врати. Когато избираме фурнирите е хубаво да наблегнем на естествени и непрекъснати такива. Също така те трябва да бъдат устойчиви на надраскване, влага и вода. Така избраната врата, а именно, изработена от HDF и естествен фурнир ние ще забравим за дълго време през какъв ужас сме минали при смяната на вратите, защото тези врати са здрави, красиви и устойчиви.